Aerosol gazlı yangın söndürme sistemi, çalışma prensibi, jeneratörler uygulanması sonucunda yoğun bir şekilde buhar, N2, CO2 gazından (üretilmiş olan aerosol ağırlığının yüzde 60’ı) ve alkalin metal tuzunun ince olan katı parçalarından meydana gelmesi şeklindedir. Söndürme sırasında oksijen baskılanmamaktadır. Ayrıca oksijende solunumu kötü etkileyecek bir azalma olmamaktadır. Aerosol söndürme sistemleri, çevreye güvenli ve duyarlı yeşil teknoloji şeklinde tanımlanmaktadır. Bu söndürücü madde dünyada bulunan tüm canlılar için zararlı değildir. Non-toksit (toksit olmayan) bir madde olarak tanımlanmaktadır. Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA), Aerosol yangın sistemini doğa dostu olarak listeye almıştır. serbest radikaller (tutuşmayı azaltmak için artık kullanılmayan) ve kimyasal işlemleri uzaklaştırarak tutuşmaya müdahale eder ve yangını söndürür. Soğutma faaliyeti ile aerosol, tutuşma alanında bulunan enerjiyi almaktadır.
Aerosol Yangın Söndürme Sistemi
Aerosol yangın söndürme sistemi, söndürme sırasında oksijen baskılanmamaktadır. Ayrıca oksijende solunumu kötü etkileyecek bir azalma olmamaktadır. Aerosol yangın söndürme sistemleri, çevreye güvenli ve duyarlı yeşil teknoloji şeklinde tanımlanmaktadır. Bu söndürücü madde dünyada bulunan tüm canlılar için zararlı değildir. Non-toksit (toksit olmayan) bir madde olarak tanımlanmaktadır. Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA), Aerosol yangın sistemini doğa dostu olarak listeye almıştır Reaksiyonlar katı aerosol parça üzerinde olmaktadır. Bu parçalar küçük olduğu oranda söndürme daha etkili ve reaksiyon daha büyük olacaktır. yangın söndürme sistemleri içinde düşük maliyetli olan bir seçenektir.
Aerosol Gazlı Söndürme Sistemi Nedir?
Aerosol gazlı söndürme sistemi nedir? katı halde Potasyum Karbonat Bileşiği (K2CO3) içeren aerosol jeneratörlerin kullanıldığı sistemlerdir. Elektrik Dağıtım Panoları gibi, yangın ihtimalinin ekseriyetle görüldüğü alanlarda, erken önlem alabilmek ve uygulama açısından oldukça efektif bir çözümdür. Aerosol yangın söndürme sisteminin çalışma prensibi, jeneratörler uygulanması sonucunda yoğun bir şekilde buhar, N2, CO2 gazından (üretilmiş olan ağırlığının yüzde 60’ı) ve alkalin metal tuzunun ince olan katı parçalarından meydana gelmesi şeklindedir. serbest radikaller (tutuşmayı azaltmak için artık kullanılmayan) ve kimyasal işlemleri uzaklaştırarak tutuşmaya müdahale eder ve yangını söndürür. Soğutma faaliyeti ile aerosol, tutuşma alanında bulunan enerjiyi almaktadır. Reaksiyonlar katı aerosol parça üzerinde olmaktadır. Bu parçalar küçük olduğu oranda söndürme daha etkili ve reaksiyon daha büyük olacaktır.
Aerosol Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri
Aerosol yangın söndürücü içerikleri potasyum esaslıdır. İnsan bulunan alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. İnsan sağlığına herhangi bir zararı yoktur. Elektrik ve elektronik cihazların bulunduğu alanlarda güvenle kullanılabilir. Aerosol yangın söndürme sistemi mekanik borulama yapılmasına ihtiyaç bulunmamakla birlikte, diğer mekanik borulama yapılan söndürme sistemlerine göre de ekonomik ve düşük maaliyetli bütçeler ile kurulum imkanı sağlamaktadır.